Advies Over_

Advies over Financiële gezondheid. 

Een helder inzicht in liquiditeit en stressbestendigheid. 

Situatie

Hoe groot is uw buffer?

Succesvol ondernemen betekent het waarmaken van dromen, het realiseren van ideeën. Investeren in de verwachting het dubbel en dwars terug te verdienen. Maar wat als uw meer voorraad moet aanhouden, te maken krijgt met langere betaaltermijnen of grotere schulden? Hoe groot is uw buffer eigenlijk? Presteert uw bedrijf wel voldoende? Kunt u voorlopig vooruit wanneer inkomsten wegvallen?

De stresstest voor bedrijven

Onze stresstest geeft u als ondernemer inzicht in de huidige en verwachte staat van uw bedrijf. Helder, overzichtelijk en aangevuld met bruikbare tips en conclusies.

Doe de stresstest voor bedrijven ›

Financiële gezondheid

Bereken uw buffer

Doe de stresstest

Persoonlijk in- en overzicht. Direct.

Het invullen van de stresstest kost slechts een aantal minuten. Het levert u echter een inzicht voor jaren op. Per direct. Benieuwd hoe uw bedrijf ervoor staat? Vul dan onze gratis stresstest in.

Doe de stresstest

Gratis én anoniem.
Helemaal.

Als geen ander weten wij hoe prettig het is om inzicht in de actuele financiële staat van uw bedrijf te hebben. Daarom bieden wij de stresstest geheel gratis en zonder voorwaarden aan. Fijn toch?

Start direct

Behoefte aan meer passend, bruikbaar advies?

Heeft u behoefte aan nog meer passend en vooral bruikbaar advies? Na het invullen van de gratis stresstest kunt u kiezen voor de uitgebreide stresstest, met persoonlijk advies op maat.

Bekijk de mogelijkheden

Vragen?

Wij beantwoorden ze graag. U kunt kiezen op welke manier.
Help me nu ›

Waarom een stresstest invullen?

Als ondernemer wordt u dagelijks geconfronteerd veranderingen binnen én buiten uw organisatie. Met behulp van een stresstest wordt er gekeken wat er gebeurt onder bepaalde (extreme) omstandigheden. Zo'n test kan antwoord geven op bijvoorbeeld de volgende vragen: 

  • Wat gebeurt er als de markt met meer dan x% onderuit gaat? 
  • Wat gebeurt er bij een rentestijging of -daling van meer dan x%? 
  • Wat gebeurt er als de olieprijs 200% stijgt? 
  • Wat gebeurt er bij een faillissement van een belangrijke afnemer, leverancier of tussenpartij? 
  • Wat gebeurt er als de valuta Y x% stijgt of daalt? 

Dit soort analyses worden de laatste tijd vaak uitgevoerd. Het wordt ook door overheden verplicht gesteld voor financiële organisaties, zodat er voldoende kapitaal is om mogelijke verliezen op te vangen bij extreme omstandigheden. 

Bij stresstests worden ook combinaties van factoren getest, waarbij ook scenario's uit het verleden als referentie kunnen dienen. Stresstests onthullen wat er gebeurt wanneer de scenario's uitkomen. Zij geven inzicht in de kwetsbaarheid van een organisatie. Alhoewel extreme gebeurtenissen niet hoeven voor te komen, is de studie van de gevolgen van belang om mogelijke problemen te inventariseren.

Vul de stresstest direct in ›