Advies Over_

Advies over Krediet

Een helder inzicht in liquiditeit en stressbestendigheid. 

Situatie

Krediet bepalend?

Korte termijn werkkapitaal is cruciaal voor het voortbestaan van de onderneming. Het is essentieel voor financiering van de onderneming. En het is schaars.

Succesvol ondernemen betekent het waarmaken van dromen, het realiseren van ideeën. Investeren in de verwachting het dubbel en dwars terug te verdienen. Maar wat als uw meer voorraad moet aanhouden, te maken krijgt met langere betaaltermijnen of grotere schulden? Hoe groot is uw buffer eigenlijk? Presteert uw bedrijf wel voldoende? Kunt u voorlopig vooruit wanneer inkomsten wegvallen?

De stresstest voor bedrijven

Onze stresstest geeft u als ondernemer inzicht in de huidige en verwachte staat van uw bedrijf. Helder, overzichtelijk en aangevuld met bruikbare tips en conclusies.

Doe de stresstest voor bedrijven ›

Krediet

Bereken uw buffer

Doe de stresstest

Persoonlijk in- en overzicht. Direct.

Het invullen van de stresstest kost slechts een aantal minuten. Het levert u echter een inzicht voor jaren op. Per direct. Benieuwd hoe uw bedrijf ervoor staat? Vul dan onze gratis stresstest in.

Doe de stresstest

Gratis én anoniem.
Helemaal.

Als geen ander weten wij hoe prettig het is om inzicht in de actuele financiële staat van uw bedrijf te hebben. Daarom bieden wij de stresstest geheel gratis en zonder voorwaarden aan. Fijn toch?

Start direct

Behoefte aan meer passend, bruikbaar advies?

Heeft u behoefte aan nog meer passend en vooral bruikbaar advies? Na het invullen van de gratis stresstest kunt u kiezen voor de uitgebreide stresstest, met persoonlijk advies op maat.

Bekijk de mogelijkheden

Vragen?

Wij beantwoorden ze graag. U kunt kiezen op welke manier.
Help me nu ›

Snel antwoord op uw vragen

Beheers uw cashflow

Het beheersen van de cashflow is van groot belang om uw organisatie soepel te laten draaien en om gebruik van kostbaar krediet te voorkomen. Continuïteit in inkomsten zorgt voor een prettige werksituatie, waarbij ook crediteuren binnen termijn betaald kunnen worden. Hieronder 3 adviezen waarmee u uw cashflow beter beheerst en waarmee u een liquiditeitstekort voorkomt. 

Hanteer een strikt(er) debiteurenbeleid

Factureer tijdig, maak gebruik van aanmaningen of maak gebruik van de mogelijkheid tot het incasseren van uw facturen. Hierbij kunt u zelf de datum bepalen wanneer u deze betalingen geïncasseerd wilt hebben. Structureer uw debiteurenbeheer tot een gestandaardiseerd proces met vaste afspraken en een duidelijke taakverdeling.

Verbeter uw crediteurenbeheer

Ook kunt u werken aan een verbetering van uw cashflow via uw eigen crediteurenbeheer. Betaal facturen op de vervaldatum. Hiermee 'wint' u tijd, wat op korte termijn bijdraagt aan een betere cashflow. Op de lange(re) termijn is het betalen in termijn een optie, tenzij de gevraagde rentevergoeding niet opweegt tegenover de 'winst' op korte termijn. 

Creëer inzicht en efficiency

Genereer maandelijks uw resultaten en controleer, bespreek en stuur bij aan de hand van deze resultaten. Vergelijk het verloop van uw cijfers aan de hand van uw begroting die u in het begin van het jaar hebt opgesteld. Maak bij concrete liquiditeitsproblemen een liquiditeitsprognose voor de komende maanden op basis van verschillende scenario’s.